Svenska resurser på nätet

lektion.se  är den största gratisresursen för svensk skola
lektion.se är den största gratisresursen för svensk skola

Hur får du enklast hjälp med att hjälpa ditt barn i skolan? Ett sätt är att använda de resurser som finns på nätet. Likt många skolor i Sverige går även svenska skolan i Delhi alltmer över till gratis hemsidor för att få undervisningsmaterial och inspiration.

Den enskilt största hemsidan med gratis material för grundskolan är lektion.se. Med över en kvarts miljon medlemmar, utvecklas denna hemsida ständigt. Den är baserad på principen att lärare bidrar med material de gjort själva, så kan alla och envar ladda ned dokument med skilda temata. Det kan röra sig om övningar i svenska – alltifrån lära sig läsa till bokrecensioner – eller material i allsköns andra ämnen.

Medlemskap i lektion.se är gratis och det enda man behöver göra för att få tillgång till en massa läroresurser är att registrera sig.

Redan nu använder svenska skolan digitala resurser på nätet som underlag för undervisningen. Mycket beror det på att många av våra läromedel är föråldrade eller inte helt relevanta för den undervisning vi bedriver.

Varför inte använda internetresurser för svenskan när barnen redan gör det i andra ämnen?
Varför inte använda internetresurser för svenskan när barnen redan gör det i andra ämnen?

Det finns dock även en pedagogisk poäng i att i ökad utsträckning använda nätresurser, nämligen den större fokuseringen på att ge eleverna möjlighet att varva traditionellt lärande med projektarbeten av skilda slag. För oss blir det alltmer ett medel att täcka in den bredd i undervisningen som vår verksamhet syftar till – inte minst att underlätta för våra elever att återintegreras i den svenska skolan efter återkomst till Sverige. Nätresurser ger dock även dig som förälder möjlighet att själv stödja dina barn på denna resa, så varför inte registrera dig på lektion.se redan nu och kanske också se dig om efter andra svenskaresurser på nätet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *